Valpreventie
in Maastricht

Samen met Maastricht Sport, de gemeente Maastricht, Visio en de paramedische dienst van Sevagram is op 29 mei een geslaagde valpreventiemiddag georganiseerd. De middag begon met een presentatie waar door verschillende professionals informatie is gegeven over wat ouderen kunnen doen om valincidenten te voorkomen. Na afloop van de presentatie konden de deelnemers langs verschillende kraampjes gaan en individuele vragen stellen, een test doen (zoals een analyse met de smart floor), hulpmiddelen uitproberen of een afspraak plannen met een van de behandelaren.

Er zijn 22 ouderen naar de bijeenkomst gekomen, de meesten uit de wijk Malberg en uit de aanleunwoningen van Scharwyerveld. De reacties waren erg positief, voor veel ouderen is valpreventie een belangrijk en actueel thema waar ze graag meer informatie over willen krijgen. Valpreventie is ook een belangrijk thema binnen Community Care, waarbij voortdurend met (zorg)partners wordt gekeken op welke manier de zelfredzaamheid van thuiswonende ouderen kan worden bevorderd.

  • slide
  • slide
  • slide
opa.svg

Doe jij mee?

In Zuid-Limburg gebeurt iets moois: de handen worden in elkaar geslagen om ouderen langer op een fijne en goede manier thuis te laten wonen. Om eenzaamheid tegen te gaan. Zo voorkomen we dat ons zorgsysteem vast loopt. Help mee, sluit je aan, doe mee!